Hva gjør en regnskapsfører egentlig?

En gruppe regnskapsførere i møte med kunde.

Har du stilt deg selv dette spørsmålet noen gang? Vel, i dag skal vi svare på det! Så hva gjør en regnskapsfører? Sannheten er at regnskapsbransjen, som mange andre bransjer i dagens samfunn, stadig endrer seg- og vi må derfor hele tiden finne nye metoder og måter å best mulig kunne følge opp bedriftene vi jobber med.

Man kan på en måte se på regnskapsføreren som den «bak kulissene» som hjelper bedriften eller privatpersonen å skinne på det feltet de befinner seg i. Men dette svarer kanskje ikke helt på spørsmålet ditt, så la oss gå litt mer i dybden;

Regnskapsføreren: En stillingstittel med mange roller


Systematisere og rapportere

I bunn og grunn er en regnskapsførers kanskje viktigste jobb å opprettholde nøyaktige finansielle data. Dette innebærer blant annet å tracke inntekt, utgifter, eiendeler og forpliktelser for å kunne danne seg en grundig forståelse av den gitte økonomiske situasjonen- og hva man bør gjøre videre.

Analyse

Utover systematiseringen av tallene tar regnskapsførere også dypdykk i bedriftens data for å kunne finne trender og mønstre som går igjen. Regnskapsføreren analyserer disse tallene for å finne sterke- og svake områder, som videre kan hjelpe selskapet å ta de beste valgene når det kommer til egen økonomi. Må vi flytte ressursene våre? Må vi kutte ned på utgifter? Er dette en god investeringsmulighet? Alt dette vil det analytiske talentet til en god regnskapsfører kunne hjelpe deg med.

Samsvar og reguleringer

Regnskapsføreren har stålkontroll på endringene i markedet, men også på eventuelle endringer og oppdateringer på hva som er lovlig og riktig å gjøre. Dette er for de fleste kanskje aller viktigst når det gjelder for eksempel skatteregler, da det er kjipt å plutselig gå på en skattesmell kun fordi man ikke var klar over hvilke retningslinjer man må forholde seg til. Med en regnskapsfører på laget unngår du dette!

OnTime Regnskap Illustrasjonsbilde av kunde som ser på en avtale med en regnskapsfører.

Planlegging for veien videre

Planlegger bedriften din for eksempel å ekspandere eller slå sammen selskaper, kan det være lurt å sjekke forholdene på forhånd med en regnskapsfører. Regnskapsføreren kan her veilede bedriften mot valg som er likestilte med deres mål og visjoner, og se til at eventuelle fremtidsplaner blir utført på riktig måte.

Og hvordan jobber vi?

Jo, det skal vi fortelle deg. En regnskapsfører begynner som nevnt med å samle inn data fra forskjellige relevante kilder. Dette kan være alt fra kontoutskrifter, kvitteringer, regninger og fakturaer, utbetalinger.. Listen er lang! Nå som teknologien er på det stadiet det er har mye av dette blitt automatisert i regnskapssystemer, men vi sjekker alltid at data stemmer manuelt i tillegg.

Når data er innsamlet skal det kategoriseres, her er vi avhengige av at informasjonen vi har mottatt er riktig presentert, og er lett tilgjengelig for videre analyse.

Den moderne regnskapsføreren benytter seg som nevnt tidligere av regnskapssystemer for å håndtere informasjon og data på mest effektiv måte. Disse systemene gjør det mulig for regnskapsføreren å skaffe nøyaktig innsikt i bedriftens finansielle ståsted, og blir deretter en slags grunnmur for veien og planleggingen videre.

Når data er samlet inn, systematisert og analysert, er regnskapsføreren klar for å kunne utgi rapporter og uttalelser til dem som måtte trenge det, for eksempel toppledere eller investorer. Alt ut fra hvilket publikum som skal lese rapporten, sørger regnskapsføreren for at det blir utgitt riktig informasjon som er relevant for den som skal lese det.

Regnskapsfører og kunde håndhilser på hverandre.

Sist men ikke minst, vi slutter aldri å lære. Som vi nevnte i starten av artikkelen, verden er i stadig endring, som betyr at det må vi også være. Regnskapsføreren holder seg alltid oppdatert på trender og reguleringer, og deltar flittig på workshops og sertifiseringskurs for å opprettholde

ekspertisen det tar å hjelpe deg best mulig. Våre regnskapsførere vil allerede nå i september dra på fagdag på Kreta, les mer om dette her.

Konklusjon

Regnskapsføreren blir derfor en slags «finansiell arkitekt» i den moderne verden, som bidrar til oppbygging av suksess og stabilitet av bedrifter og organisasjoner. Rollen deres varierer alt ut fra kundens behov, men alt i alt er prosessen ganske lik i de fleste tilfeller. Simultant som teknologien og bransjene endrer seg er også regnskapsføreren i stadig endring, alltid på jakt etter å besitte mest mulig informasjon og kompetanse for at du skal få de beste resultatene.

Er du interessert i å høre mer om hva våre regnskapsførere kan gjøre for deg? Kontakt oss her, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig!

watch_later

Din tid

Bruk tiden på det du trenger mens vi fikser alt innen regnskapet.

verified

Din kontroll

Bevar kontroll mens vi bistår med ekspertise på regnskapet.