Gjøre regnskapet selv, eller bruke regnskapsfører?

Bilde som illustrerer DIY, gjør-det-selv. Bør du gjøre regnskapet selv, eller bruke regnskapsfører?

I en DIY-preget hverdag (Do-It-Yourself) er det lett å tenke at desto mer man kan gjøre selv- desto bedre. Når det kommer til å ta seg av personlig- eller bedriftsregnskap kan det likevel være smart å ansette en profesjonell regnskapsfører som har erfaring med din bransje.

Hoved-argumentet for å gjøre eget regnskap koker som regel ned til at man vil spare penger, men flere faktorer tilsier at å sette en autorisert regnskapsfører på jobben faktisk bidrar til å spare penger i det lange løp. I On Time Regnskaps første blogginnlegg (hurra!) vil vi gå gjennom fordelene med å la en regnskapsfører ta seg av det økonomiske, og hvordan det kan bidra til å gi deg mer tid til overs og generelt gjøre livet litt enklere

1. Ekspertise med regnskapsfører

Regnskap er, som vi alle har erfart, komplekst arbeid. Ikke bare er det viktig å ha en fullkommen forståelse av tall og hva tallene betyr for bedriften- det er også essensielt å forstå skattelovverket, finansielle reguleringer, og den konstante utviklingen av de forskjellige bransjene. En erfaren regnskapsfører har flere års erfaring med å holde seg oppdatert på endringene i det finansielle markedet.

Ved å gi en regnskapsfører tilliten til å ta seg av dette for deg gir du også deg selv muligheten til å vite at ditt regnskap alltid er nøyaktig og riktig gjort, og sikrer at regnskapet blir gjort spesifisert for deg og din bransje. On Time Regnskap mottok i 2019 AAA-kredittrating og har tidligere vunnet i omstilling i Visma Cloud Awards (visma.no). Det er vi stolte av!

2. Tid er penger

Se for deg timene det tar i Excel og andre regnskaps-applikasjoner å prøve å bygge seg opp forståelse for hva din bedrifts økonomiske ståsted er. Er dette egentlig det viktigste du som bedriftseier kan bruke tiden din på? Å ansette en regnskapsfører gir deg mulighet til å fri opp tid til det du kan best; å vokse bedriften din samt ta vare på kundene dine sine behov!

Så, i stedet for hodebryet med å knuse tall og slå inn kvitteringer har du nå muligheten til å sette av all energi og ekstra fritid til viktige beslutninger som kan ta din bedrift til nye høyder!

Bildet illustrerer en kvinne som ser på sitt eget regnskap. Bør hun bruke regnskapsfører?

3. Unngå kostbare feilberegninger med regnskapsfører

Den minste feil i regnskapet kan føre til betydelige konsekvenser for bedriften din i fremtiden. Feiloppgitte skatteopplysninger, oversette fradrag eller mangel på å møte frister kan føre til gebyrer og unødvendig stress. En autorisert regnskapsfører passer ikke bare på at ditt regnskap er riktig oppført, vi garanterer også at skatteobligasjoner er korrekte- som videre minimaliserer risken for kostbare feil.

4. Strategisk finansiell planlegging

En regnskapsfører gjør, tro det eller ei, mer enn å plotte inn tall i et system. Vi kan også gi deg verdifull innsikt som videre hjelper deg å ta de riktige økonomiske beslutningene. Med vår ekspertise får du økonomisk oversikt skreddersydd til din bransje og dine personlige behov.

Fra cash flow management til budsjettering og planlegging- en regnskapsførers strategiske veiledning leder deg til bedre resultater og langsiktig vekst.

En regnskapsfører bidrar til mer enn «bare» tallknusing

– On Time Regnskap

5. Én ting mindre å tenke på = indre fred! 

Den emosjonelle tyngden av å styre eget regnskap kan være mye, for å si det mildt. Konstant stusse på om man har fylt ut skjemaer riktig og prøve å huske på om man har møtt alle de viktige fristene kan definitivt sette spor i din mentale helse og generelle livskvalitet.

Ved å la en regnskapsfører gjøre det hen kan best og ta seg av alle disse faktorene for deg, kan du nyte en stressfri hverdag og vite sikkert at dine økonomiske behov er i trygge og kompetente hender. 

For å konkludere; selv om det kan virke fristende å ta hånd om eget regnskap, vil det til syvende og sist være mer kostnads-besparende å la en profesjonell ta seg av økonomien i lengden. Fra ekspertise og tidsbesparelse, til å unngå dyre feilberegninger og utføre strategisk planlegging- en regnskapsfører bidrar til mer enn «bare» tallknusing. Ved å teame opp med en regnskapsfører investerer du i din egen bedrifts finansielle vekst og sikrer at du har tid til overs til å sette deg inn i dine kunders behov og selskapets steg videre.

Så, før du bruker mer tid på regneark og vanskelige mattestykker, vurder de uvurdelige godene som kommer med å ansette en regnskapsfører- din vei til en litt mindre stressende hverdag.

Kontakt oss i dag!

Ønsker du å komme i kontakt med en regnskapsfører som kan hjelpe deg og din bedrift til nye høyder? Sjekk ut våre dyktige regnskapsførere her og la oss vite hva du trenger hjelp med!

 

watch_later

Din tid

Bruk tiden på det du trenger mens vi fikser alt innen regnskapet.

verified

Din kontroll

Bevar kontroll mens vi bistår med ekspertise på regnskapet.